Flash

Flash modern és elegáns megjelenésű mén, remekül illesztett nyakkal finom nemes fejjel, jó láb és pata szerkezettel. Mozgása könnyű, elasztikus, rugalmas, a fiatal lovak versenyén mindhárom jármódjára magas pontszámot kapott. A ménvizsgán a szabadon ugrást is kiváló stílusban teljesítette. Kiegyensúlyozott, nyugodt, jó idegrendszerű mén.
Rendkívül jó felépítésénél már csak munkabírása kiemelkedőbb. Együttműködő, kiváló a lovagolhatósága, intelligens, gyorsan tanul, igyekszik a lovasának megfelelni. A nehézosztály és a nagydíj feladatait könnyed elegáns mozdulatokkal teljesíti, annak ellenére, hogy képzése még folyamatban van. Flash Németországból 2,5 évesen érkezett hazánkba, lovasa és tulajdonosa Kovács Barbara, aki saját maga képezte a kezdetektől Schmidt Anita segítségével.
Flash származása is kiváló: apja Sir Donnerhall 2006-ban megnyerte a 6 éves fiatal díjlovak világbajnokságát, és a mén teljesítményvizsgát. 6 német nemzeti bajnok ivadékát tartják számon és 97 licencel rendelkező fedezőmén leszármazottja van. Apai oldalon nagyapja a világbajnok Sandro Hit, aki számos címet, bajnokságot és elismerést nyert Németországban a Bundeschampionat-ban. A 2021-as WbfSh (World breeding federation for Sport horses) díjló mének világranglistáján az előkelő 1. helyen szerepel, míg Sir Donnerhall a 4. helyen.
https://www.wbfsh.com/…/sires/Dressage_Sires_2021.pdf
Anyai oldalán a tenyésztésben sokszor használt Lancier, akinek apja Lauries Crusador xx Németországban az egyik legsűrűbben használt telivér a sportlótenyésztésben. Maga Lancier kiváló tulajdonságai között szerepel a lovasával való együttműködés, tökéletes díjló felépítése és ruganyos mozgása, melyeket nagymértékben örökít. Dédapja Donnerhall 118 Nagydíjgyőzelemmel mai napig az egyik legnagyobb legenda a díjlovaglásban. Háromszoros Világbajnok, kétszeres Európa bajnok. A világ egyik legmeghatározóbb vérvonala.
Flash összes eddig bemutatott csikója a HSH csikó Championátuson prémium minősítést kapott.

Fedeztetés módja: mesterségesen, friss spermával

Felállítási helye: Nemzeti Lovarda – Budapest

Fedeztetési díja: 550 EUR+ÁFA

Kapcsolat: Kovács Barbara +3620 585 7626

SzületettSzíneFajtájaTulajdonosEngedélyezve
2010.sárgaHannoveriKovács Barbaramagyar sportló