ÁSZF

MEGRENDELÉS

Amikor friss vagy fagyasztott spermát rendel a Fábiáncsics Ménállomástól, az alábbi általános szerződési feltételek alkalmazandók:

A tenyészidőszak 2024. március 15-től 2024. július 15-ig valamint szeptember 15-től október 30-ig tart. Ménjeink friss spermája hétfőn, szerdán és pénteken 09.00 óráig (CET) rendelhető. Megrendelést a pontos dátum megadásával kérjük leadni, a felhasználás napján vagy maximum 1 nappal korábban. Fagyasztott sperma telefonos egyeztetést (+36 20 454 5616) követően hétfőtől péntekig 10:00 óra és 14:00 között vehető át.

A megrendelések fogadása a http://www.fedezomenek.hu/2017/03/29/spermarendeles/ űrlapon keresztül történik. Ha gondja van az űrlap kitöltésével, kérjük hívja a +36 20 200 6990-es telefonszámot.

A kancának rendelkeznie kell lóazonosítóval és lóútlevéllel, illetve be kell töltenie a hároméves kort.  A friss sperma gyűjtéséhez/szállításához megfelelő tárolóedényt biztosítunk, amit vissza kell küldeni.

Kancánként maximum három ciklusra elegendő spermát biztosítunk. Ha a kanca három ciklus után sem vemhes, akkor ciklusonként további 100 EUR + ÁFA fedeztetési díj befizetése szükséges, mely 2 adag spermát biztosít az adott ciklusra.

Mén cserére ciklusonként van lehetőség, érdemes hasonló fedeztetési díjjal rendelkező mént választani. Amennyiben az új kiválasztott mén magasabb árkategóriába esik, a különbözetet kell kifizetni. Amennyiben alacsonyabb díjjal rendelkező mén kerül kiválasztásra, a különbözet visszatérítésére nincs lehetőség.

A mének fedeztetési díja (sperma díj) az első megrendeléskor esedékes. A számla kifizetése készpénzben vagy a számla keltétől számított 8 napon belül esedékes banki átutalással. A sperma csak a befizetést követően kerül átadásra / postázásra. A Fábiáncsics ménállomás csak a mének fedeztetési díját számlázza, a spermavételi díj a Fertilitas ’99 Kft.-nek fizetendő. A sperma szállítási költségei a kancatartót terhelik.

Azon ménjeink fedeztetési díja, amelyek fizethetőek két részletben (Balouthargos, Vitzbold) az alábbi módon kerülnek kiszámlázásra: 200 EUR+ ÁFA a megrendeléskor és 200 EUR + ÁFA 90 nap múlva sikeres vemhesítés esetén. A nem vemhesült kancák írásos állatorvosi igazolását e-mailben a nagy.andrea004@gmail.com, megosztott@fertilitas99.hu vagy postai úton Szikriga Kft. (1174 Budapest, Katlan utca 29.) címére kell elküldeni 90 napon belül, ennek hiányában a teljes díj automatikusan felszámításra kerül.

Fagyasztott sperma rendelése esetén a fedeztetési díj adagonként, kancánként fizetendő. Egy adag fagyasztott sperma 4 szalmát tartalmaz. A fel nem használt szalmák további fedeztetési díj megfizetése ellenében felhasználhatóak további kanca / kancák termékenyítésére.

A kancák termékenyítése teljes mértékben a kancatartó költségére és kockázatára történik. A Fábiáncsics Ménállomástól rendelt sperma költsége csak a kiválasztott mén fedeztetési díját foglalja magában, az állatorvosi költségeket (spermavételi díjat, szállítást) nem.

A kancatartó a sperma megrendelésével és átvételével kijelenti, hogy megismerte és elfogadja az általános szerződési feltételeket. A megrendelések teljesítése a Fábiáncsics Ménállomás és a Fertilitas ’99 Kft. legjobb tudása és képességei történik. A Fábiáncsics Ménállomás nem vállal felelősséget a spermaszállítással kapcsolatos hiányosságokért, kivéve szándékosság és gondatlanság esetén. Késedelmes vagy téves szállítás esetén a Fábiáncsics Ménállomás semmilyen körülmények között nem vállal felelősséget az ebből eredő károkért.

MEGRENDELÉS TABAJD

Amikor friss vagy fagyasztott spermát rendel a Bélápa Kft. – Tabajd ménállomásról, az alábbi általános szerződési feltételek alkalmazandók:

A tenyészidőszak 2024. március 15-től 2024. július 15-ig valamint szeptember 15-től október 30-ig tart. Ménjeink friss spermája hétfőn, szerdán és pénteken 09.00 óráig (CET) rendelhető. Megrendelést a pontos dátum megadásával kérjük leadni, a felhasználás napján vagy maximum 1 nappal korábban. Fagyasztott sperma telefonos egyeztetést (+36 20 9550546) követően hétfőtől péntekig 10:00 óra és 14:00 között vehető át.

A megrendelések fogadása a https://www.fedezomenek.hu/2021/06/02/spermarendeles-tabajdrol/ űrlapon keresztül történik. Ha gondja van az űrlap kitöltésével, kérjük hívja a +36 20 9550546-es telefonszámot.

A kancának rendelkeznie kell lóazonosítóval és lóútlevéllel, illetve be kell töltenie a hároméves kort.  A friss sperma szállításához igény esetén megfelelő szállító táskát biztosítunk, melyet az online sperma rendelés alkalmával kell jelezni.

Kancánként maximum három ciklusra elegendő spermát biztosítunk. Ha a kanca három ciklus után sem vemhes, akkor ciklusonként további 100 EUR + ÁFA fedeztetési díj befizetése szükséges, mely 2 adag spermát biztosít az adott ciklusra. Amennyiben az első termékenyítés június 1. után történik, úgy nem vemhesülés esetén a fedeztetési jog a ki nem használt ciklusokra átvihető a következő évre, előzetes egyeztetés alapján akár másik kancára is. 

Mén cserére ciklusonként van lehetőség, érdemes hasonló fedeztetési díjjal rendelkező mént választani. Amennyiben az új kiválasztott mén magasabb árkategóriába esik, a különbözetet kell kifizetni. Amennyiben alacsonyabb díjjal rendelkező mén kerül kiválasztásra, a különbözet visszatérítése a spermavételi költségek elengedése útján történik.

A mének fedeztetési díja (sperma díj) az első megrendeléskor esedékes. A számla kifizetése készpénzben vagy a számla keltétől számított 8 napon belül esedékes banki átutalással. A sperma csak a befizetést követően kerül átadásra / postázásra. A sperma szállítási költségei a kancatartót terhelik.

Fagyasztott sperma rendelése (JB Koronaőr) esetén a fedeztetési díj kancánként fizetendő. Az első ciklusra 2 adag fagyasztott sperma keül átadásra. Egy adag fagyasztott sperma 4 szalmát tartalmaz. A fel nem használt szalmákat az átvétel hején le kell adni október 31-ig, illetv további fedeztetési díj megfizetése ellenében felhasználhatóak további kanca / kancák termékenyítésére. A további ciklusokra 50 EUR/ adag felszámítása ellenében adunk ki spermát a fedeztetési díjat fizetett kancák termékenyítésére.

A kancák termékenyítése teljes mértékben a kancatartó költségére és kockázatára történik. A megrendelt sperma költsége csak a kiválasztott mén fedeztetési díját foglalja magában, az állatorvosi költségeket (spermavételi díjat, szállítást) nem.

A kancatartó a sperma megrendelésével és átvételével kijelenti, hogy megismerte és elfogadja az általános szerződési feltételeket. A megrendelések teljesítése a Bélápa Kft. és a Fertilitas ’99 Kft. legjobb tudása és képességei történik. A Bélápa Kft. nem vállal felelősséget a spermaszállítással kapcsolatos hiányosságokért, kivéve szándékosság és gondatlanság esetén. Késedelmes vagy téves szállítás esetén a Bélápa Kft. semmilyen körülmények között nem vállal felelősséget az ebből eredő károkért.

FOREWORD

Fábiáncsics Horses Stables specializes in training sport horses and operates as a professional competition stable. Our sport horses for sale have excellent pedigrees and abilities, and any of them can be a successful sport partner for their future rider.

Gábor Fábiáncsics’ passion for stallions led to the establishment of the Fábiáncsics Stallion Station in 2018, where we offer quality stallions with excellent pedigrees and performance to discerning breeders. In the equestrian sport recent years have seen the prices of top horses skyrocket to extreme heights, making them almost impossible to buy. Quality horse breeding, however, gives us the opportunity to ensure that these offspring can see the light of day in Hungary.

“We breed for excellence”

Gábor Fábiáncsics

When ordering fresh or frozen semen from Fábiáncsics Stallions, the following terms and conditions apply:

The breeding season in 2024 is from 15 March to 15 July and from 15 September to 30 October.

Semen can be ordered on Mondays, Wednesdays and Fridays until 09:00 A.M. Please place your order with the exact date of use, on the date of use or up to 1 day in advance.

Orders are accepted via the form available at http://www.fedezomenek.hu/2017/03/29/spermarendeles/.

(If you encounter problems filling in the form, please call +36 20 200 6990.)

Receipt and transport of semen: The semen is issued from 12:00 noon to 2:00 P.M. Monday to Friday. For the transport of fresh semen, the Breeding Station will provide suitable equipment on request. Frozen semen can be picked up after making arrangements by telephone (+36 20 454 5616).

Semen use: We provide semen for up to three cycles per mare. The mare must have a horse ID and a horse passport and be at least three years old. If the mare does not conceive after three cycles, an additional covering fee of EUR 100 + VAT per cycle is payable, which provides a maximum of 2 doses of semen per cycle. Stallions can be swapped every cycle. If the new stallion selected is in a higher price bracket, the balance is payable. If a stallion with a lower charge is selected, the balance is not refundable.

Payment terms: The stallion stud fee is payable on the first order. The invoice can be paid in cash or by wire transfer within 8 days of the invoice date. The invoice for the stud fee is issued by the stallion owner. The stud fee includes a fixed amount of semen and a guarantee of the origin of the resulting foal.

It does not include the cost of semen collection, handling, transport or veterinary treatment of the mare, the fees of which can be found at www.fedezomenek.hu.

The stud fees for our stallions that can be paid in two instalments (Balouthargos, Vitzbold) are invoiced as follows: EUR 200 + VAT at the time of placing order and EUR 200 + VAT on the 90th day after successful insemination.

Written veterinary certificates of non-impregnated mares can be sent by e-mail to nagy.andrea004@gmail.com, megosztott@fertilitas99.hu or by post to Szikriga Kft. (1174 Budapest, Katlan utca 29.) within 90 days of the last insemination. Failure to do so will result in the mare being considered pregnant and the full fee being charged automatically.

When ordering frozen semen, the stud fee is payable per mare and per portion. One portion of frozen semen contains 4 straws. Any unused straws can be used to inseminate additional mare(s) against payment of an additional stud fee.

By ordering and receiving the semen, the mare owner declares that they have read and accept the general terms and conditions. Orders will be fulfilled to the best of the knowledge and ability of the stallion owner and the service provider.